Dobrodošli na studijsku grupu za operacioni menadžment

Fakultet organizacionih nauka je nastao još davne 1969.godine za potrebe školovanja zaposlenih u privredi. Prvi smer koji je tada osnovan na fakultetu bio je Proizvodno-kibernetski (to je bio prvobitan naziv Odseka za Operacioni menadžment – OM ). Ubrzo posle toga osnovani su i ostali smerovi.
Tokom poslovanja Fakulteta organizacionih nauka Odsek za operacioni menadžment je često menjao svoj naziv, pa se nekada ranije zvao: Industrijsko inženjerstvo, proizvodni menadžment, proizvodni i operacioni menadžment (ovaj naziv je nastao iz sve većeg značaja usluga i uslužnih delatnosti), operacioni menadžmenta (čiju srž predstavljaju operacije i proces koji se odvijaju u različitim proizvodnim i uslužnim preduzećima).

Operacioni menadžment je kvantitativni menadžment koji upravljanje u raznim domenima rada preduzeća zasniva na savremenim metodama, koje u preduzećima predstavljaju osnovni alat za upravljanje logističkim procesima, lancima snabdevanja i uslugama.
Prednosti studiranja na Odseku za Operacioni menadžment su: interaktivni rad u malim grupama, praktična primena znanja i veština, rešavanje realnih problema u praksi, jaka povezanost sa privredom, stručna praksa u vodećim preduzećima, mogućnost brzog zaposlenja nakon studija.
Nastava na Odseku za Operacioni menadžment se obavlja u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, i svaki student ima svog tutora (profesora ili asistenta), koji studenta prati tokom studiranja i stručne prakse, do trenutka zasnivanja radnog odnosa.

This entry was posted in Početna. Bookmark the permalink.